Glasvezel

glasvezel Misschien is het sommigen al opgevallen maar op het terrein van het voormalige KPN Research (waar nu internationale studenten worden gehuisvest) is een nieuw gebouwtje (doos) geplaatst. Dit is een glasvezel wijkcentrale van het bedrijf Reggefiber. De website heeft hierover het volgende bericht van Reggefiber ontvangen met het verzoek deze op de website te plaatsen, bij deze. Binnenkort zal ik eens contact opnemen met Reggefiber over de stand van zaken. Volgens de website komt er overigens glasvezel op postcode 9723 (zie http://www.eindelijkglasvezel.nl/groningen-europapark/waar-glasvezel/).


Glasvezelwijkcentrale in uw wijk.
Alle woningen binnen het nieuwbouwplan Bouma Boulevard nabij het voetbalstadion worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Om deze nieuwbouwwoningen te kunnen voorzien van een eigen glasvezelaansluiting plaatsen we binnenkort in uw wijk een glasvezelwijkcentrale. Momenteel wordt ook de mogelijkheid onderzocht om uw wijk aan te sluiten op glasvezel.

Wat is een glasvezelwijkcentrale?
Een glasvezelwijkcentrale is een verdeelpunt. Van hieruit wordt de hele wijk, straat voor straat en woning voor woning, voorzien van een aansluiting op het glasvezelnetwerk. De wijkcentrale voorziet ongeveer 2.500 woningen van een eigen glasvezelaansluiting tot in de woning. Momenteel onderzoekt Reggefiber of we ook uw wijk kunnen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Via de postcodecheck op www.eindelijkglasvezel.nl kunt u de status bekijken.

Waar komt de wijkcentrale?
In uw wijk wordt de wijkcentrale geplaatst in de groenstrook aan de Barkmolenstraat naast de parkeerplaats. Reggefiber heeft deze plaats in overleg met de gemeente Groningen vastgesteld. De wijkcentrale heeft een afmeting van ongeveer 6 bij 2,5 meter en is circa 2,7 meter hoog.

Reacties zijn gesloten.