Politiebericht – poging tot beroving Winschoterdiep 9 maart 2014

De politie zoekt contact met mensen die op zondag 9 maart 2014, tussen 17.00 uur en 17.45 uur, op het Winschoterdiep gezien hebben dat twee mannen een fietsster probeerden te beroven.

De 40-jarige vrouw uit Groningen fietste op het gedeelte tussen de fietsbrug naar de Van Julsinghastraat en het gedeelte waar de weg overgaat in een fietspad. Daar dwongen twee mannen de vrouw tot stoppen. De mannen eisten haar portemonnee en telefoon. Toen de vrouw dit weigerde is ze door de mannen geslagen en geschopt en liep hierdoor een gebroken rib op

Terwijl dit gaande was kwam er iemand aan fietsen, waarop de mannen snel vertrokken. Deze getuige is een blonde man van ongeveer 30 jaar oud.

Op aanwijzing van de vrouw werden compositietekeningen van de daders gemaakt. Een van de jongens (tekening 1) had rossig haar en droeg een opvallende jas met op de rug het opschrift ' BLING'.

De politie wil graag in contact komen met deze getuige en met andere mensen die mogelijk iets hebben gezien of informatie hebben die de politie op het spoor van deze daders kan zetten. Men kan bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Reacties zijn gesloten.