Take it to your place

Beste bewoners,

Kunst en cultuur zijn tegenwoordig veelbesproken begrippen die meestal ver van de voordeur verwijderd lijken te staan. Maar als je goed oplet wordt er in de wijk de Oosterpoort veel gedaan aan culturele activiteiten. Naast de Oosterpoort en het Prins Claus Conservatorium worden er door het buurthuis het Poortershoes veel activiteiten georganiseerd voor wijkbewoners. Verder zijn er een aantal cafés waar regelmatig live muziek te horen is. Eigenlijk is de Oosterpoort dus een wijk die bruist van de kunst en cultuur. En eigenlijk moet dit gedeeld worden met elke bewoner van de wijk!

Op 28, 29 en 30 april vindt er een festival plaats waarin iedereen die iets te maken heeft met de Oosterpoortwijk wordt uitgenodigd om deel te nemen en zo een stukje cultuur mee te nemen in zijn of haar eigen huis. Het festival wordt georganiseerd door studenten van de masteropleiding New Audiences and Innovative Practice (NAIP) van het Prins Claus Conservatorium in samenwerking met Kunstacademie Minerva.

Workshops
Tijdens het festival worden er een aantal workshops aangeboden voor verschillende doelgroepen. De workshops beslaan allerlei kunstvormen waaronder muziek, beeldende- en visuele kunsten.

Donderdag 28 april

14-15: Historische wandeling
16-18: Sprookje van de Oosterpoort
18-19: Historische wandeling
20-22: Tiener Jamsession

Vrijdag 29 april

14-15: Historische wandeling
16-18: Sprookje van de Oosterpoort
16-18: Smartphone muziek
18-19: Historische wandeling
18-19: Yoga art installation

Zaterdag 30 april

11-13: Action Paint Drumming
16-18: Creatief koor
20-22: Slotmanifestatie

Huiskamerconcerten
Naast de workshops is er de mogelijkheid om een huiskamerconcert te hosten en hiermee de kunst binnen te halen in uw woonkamer. U kunt hiervoor buren en vrienden uitnodigen en luistert samen met hen onder het genot van een hapje en drankje op uw eigen bank naar het concert. De musici worden geregeld door het festival en na afloop is er gelegenheid om de musici vragen te stellen over hun werk en ambities.

Slotpresentatie
Op zaterdag 30 april wordt er een slotconcert gegeven in het Prins Claus Conservatorium. Tijdens dit concert voorzien studenten, gasten en workshopdeelnemers u van een prachtig stukje kunst en cultuur. Dit slotconcert staat in het teken van uw buurt “de Oosterpoortwijk” en de toegang is voor iedereen gratis!

Meer informatie & aanmelden
Meer informatie over de workshops, huiskamerconcerten en slotmanifestatie is te vinden op www.hanze.nl/festival. Hier vindt u ook het aanmeldformulier.

Laat kunst en cultuur niet een vaag begrip zijn maar: Take it to your place!

Met vriendelijke groet,

Festivalteam ‘Take it to your place’
Prins Claus Conservatorium

Reacties zijn gesloten.